na_smuceh

O MENI

…športu naproti.


Z delom na področju gibanja sem začela leta 2009, ko sem se zaradi študija preselila v Ljubljano. Aerobika, ki sem jo vodila ob večerih, pa ni bila niti približno prvi šport, ki sem se ga lotila. Trenirala sem atletiko, kickboks, predvsem pa več let tekmovalno jadrala in kot del reprezentance predstavljala Slovenijo tudi na evropskih in svetovnih prvenstvih. Moja največja obsesija in motivacija je narava, zlasti gore. Od nekdaj rada smučam, nekaj let sem smučanje tudi učila, zadnja leta sem se v želji po čim tesnejšem stiku z neokrnjeno naravo preusmerila v turno smuko in hribolazenje. V lepi okolici vidim oddih in užitek, po drugi strani pa je lahko odlična distrakcija od fizičnega napora na primer pri hoji navkreber.

…fitnesu naproti.


Ko sem se, kot inštruktorica vodenih vadb prvič preizkusila v vlogi trenerja, sem hitro spoznala, da se v življenju brez težav trajno vidim na takšnem delovnem mestu. Dve uri na teden sta prerasli v vsakodnevno vodenje in nenehno poglabljanje znanja. Kmalu sem ugotovila, da skupinske vadbe niso dovolj pri doseganju ciljev, ki sem jih želela zase in svoje stranke, zato sem se odločila uradno izobraziti še za fitnes inštruktorico. Naj ime ne zavede, fitnes danes še zdaleč ne pomeni samo dviganja utežk in stremenja k izklesanemu telesu. Gre za vsako obliko gibanja, s katerim težimo k zdravemu in fit telesu, naj bo to tek, vaje za moč, ali pa kotalkanje. Poleg vodenja skupin step aerobike imam veliko izkušenj s področja vodenja funkcionalnih skupinskih treningov (bootcamp) in visoko intenzivnih intervalnih treningov (HIIT), delala pa sem tudi s skupinami mamic z dojenčki in dobro razumem delovanje ženskega telesa pred in po porodu.

…tebi naproti.


Zagovarjam prepričanje, da pri gibanju ne gre za mesečne, niti letne projekte s končnim ciljem. Gre za počasno vplivanje na način življenja in s tem na počutje in zdravje. Ne verjamem v formule za hitre rezultate, ampak v spoznavanje svojega telesa in prijateljstva z njim. Prepričana sem, da bo izboljšana samopodoba in zadovoljstvo ob pogledu v ogledalo temu brez večjih težav sledilo. Ker so tudi mene žal ustavile že mnoge poškodbe se zavedam pomembnosti strokovnega in individualiziranega treninga, ki upošteva omejitve in posebnosti posameznika.

Izobrazba in licence:

– inštruktor fitnesa (2. stopnja Fitnes zveze Slovenija)
– vaditelj skupinskih vadb (1. stopnja Fitnes zveze Slovenija)

– trener rekreacije in funkcionalne vadbe (2. stopnja OKS)
– licenca za vodenje visoko intenzivne vadbe Metabolic Effect
– licenca za opravljanje klasične masaže (Higeja – šola za maserje in terapevte)
– učitelj smučanja (1.stopnja pri Zvezi učiteljev smučanja Slovenija)
– magister prava na Pravni fakulteti v Ljubljani