Trening v paru ali zaprti skupini

Če združiš individualni pristop osebnega treninga in motivacijo ter zabavo, ki jo prinesejo skupinske vadbe, se srečava na treningu v dvoje ali troje.

So moja najljubša oblika treningov, ki lahko vključuje najboljše obeh svetov. Primerna je za vse, ki želijo bolj usmerjene treninge, kot jih je mogoče ponuditi v skupinski obliki, ampak jim je ideja, da bi trenirali sami, neprijetna. Idealno je, če vsi člani skupine zasledujejo podobne cilje, ni pa po pogoj. Tekom treningov boste obravnavani kot posamezniki, vsakemu bom poskušala ponuditi tisto, kar potrebuje. Hkrati pa boste drug drugemu v oporo v napornejših trenutkih. Skupinice, večje od treh udeležencev po mojem mnenju ne sodijo v skupino individualnih treningov, ker trener ne more več posvetiti vsakemu posamezniku, ampak se mora zateči k prilagojenim programom in samostojnemu izvajanju.

S kom trenirati?

Skupinic in parov, razen v izjemni situaciji ne sestavljam jaz, ampak si svoje najljubše somučenike izbereš sam. Lahko gre za partnerja, najboljšega prijatelja, hči, sodelavce… Nekoga, s komer si v dobrih odnosih in si predstavljaš, da boste drug na drugega pozitivno vplivali.  Za začetek se pogovorite, kaj pričakujete od treningov in ali imate vsaj približno podobne cilje (s tem ne mislim, da boste kasneje izvajali identične vaje, dobro pa je, da ne pričakuje en počepov, drugi pa metanja na koš).

Načela

Bistveni element uspešnega programa osebnih treningov je zaupanje. Kot usmerjevalec treninga moram vedeti, kdaj ti ne gre, ker je program prezahteven, kdaj pa imaš samo slab dan. Ločiti moram med slabo voljo in utrujenostjo, med musklfibrom in nastajajočimi poškodbami, med zadovoljstvom nad rezultati in pomladno evforijo. Poznati moram tvoje prehranjevalne navade, ritem spanja in vrsto dela. Zato sem mnenja, da ne spada vsaka stranka k vsakemu trenerju in celo ni vsak trener primeren za vodenje osebnih treningov.

Čeprav bom poskrbela, da za svoj denar in trud žanješ zaslužene rezultate, je najino sodelovanje maraton, ne šprint. Nate želim prenesti čim več praktičnega znanja, da lahko rezultate ohranjaš skozi različna nepričakovana obdobja življenja. Ukvarjala se bova z vsemi področji zdravega življenja, da pridobljene navade preidejo v tvoj vsakdan.

Kaj pričakovati?

Ko se odločite, da si želite skupaj novim zmagam naproti, se najprej vsi skupaj dobimo na informativnem razgovoru, kjer se pogovorimo o vaših pričakovanjih in željah in mojih idejah o tem, kako priti do njih. Skupaj postavimo kratkoročne in dolgoročne cilje, na podlagi katerih bom sestavila okviren program in vam ga po želji poslala, da lahko kasneje spremljate svoj napredek. Pogovorimo se tudi o spremembah, ki jih bo potrebno narediti v življenju izven fitnesa, da čim hitreje in čim varneje pridemo do rezultatov. Določimo tudi termine, ob katerih se bomo videvali, lokacijo in način plačila.

Na treningih bom svojo pozornost razdelila med vse člane skupine, da bodo izvedbe vedno varne in prilagojene posamezniku. Vsak bo v ogrevanju opravil vaje, ki jih njegovo telo potrebuje in izvajal progresijo treninga, ki je primerna njegovemu nivoju. Vsakih nekaj tednov bomo glede na vaše cilje opravili meritve, da lahko spremljamo napredek in ustrezno prilagajamo način dela.

V primeru, da nihče od udeležencev ne more na trening, mi to sporočite v naprej. Zlasti če gre za planirane odsotnosti, bomo v naprej našli alternativno rešitev – nadomeščanje, domači trening… Če bi se zgodilo, da zaradi moje odsotnosti ali vaše, pravočasno javljene in opravišljive odsotnosti odpade več kot petina treningov, se mesečni program ustrezno podaljša.

 

Cena treninga v dvoje ali treninga v zaprti skupini

Čeprav se mesečni znesek razdeli na več oseb, se zavedam, da je potrebno o takšni številki dobro premisliti. Če niste prepričani, ali je to za vas, se lahko dobimo na povsem neobvezujočem pogovoru. Prepričana pa sem, da je dolgoročno gledano to odlična investicija v svojo moč in vitalnost.

Ne veš, kako začeti? Brezplačna brošura ti bo pomagala izbrati obliko treninga, ki najbolje ustreza tvojim željam in življenjskemu slogu!

DSC4135

O meni

Zagovarjam prepričanje, da pri gibanju ne gre za mesečne, niti letne projekte s končnim ciljem. Gre za počasno vplivanje na način življenja in s tem na počutje in zdravje. Ne verjamem v formule za hitre rezultate, ampak v spoznavanje svojega telesa in prijateljstvo z njim. Prepričana sem, da bo izboljšana samopodoba in zadovoljstvo ob pogledu v ogledalo temu brez večjih težav sledilo. Ker so tudi mene žal ustavile že mnoge poškodbe se zavedam pomembnosti strokovnega in individualiziranega treninga, ki upošteva omejitve in posebnosti posameznika.

Brezplačno znanje 

Želim si, da bi tudi ti znal ločiti seme od plevela v poplavi informacij na internetu. Zato se trudim poskrbeti, da si vedno na tekočem z zanimivimi novimi temami, predelanimi na lahkoten, razumljiv in prijazno berljiv način. Brez zavajanja, prodajanja in #bullshita.