Osebni trening

… kralj med treningi. Sem mnenja, da je lahko osebni trening najboljša investicija v tvoje zdravje, dobro počutje in telesno transformacijo.

Ker se lahko za eno uro posvetim samo tebi, bo čas najbolje izkoriščen, ves trud pa usmerjen v tvoj individualni cilj. V nekaj osebnih treningih bom poznala vse tvoje težave, omejitve, šibkosti, želje in menstrualni cikel.  Na ta način ne izgubljava časa z učenjem reči, ki jih že znaš in se raje temeljiteje posvetiva tistemu, kar še ne gre. Ker so tudi termini bolj prilagodljivi, kot pri skupinskih treningih, so osebni treningi dobra izbira za tiste z nenavadnimi urniki dela in prepolnimi dnevi.

Posebej pa je osebni trening primeren za tiste, ki so se že srečali s poškodbami ali se še vedno borijo s kroničnimi bolečinami. Če se najdeš v tej kategoriji je še toliko bolj pomembno, da je izvedba gibov na izredno visokem nivoju in da so treningi z izbiro vaj in načinom stopnjevanja prilagojeni tvoji situaciji. Osebni treningi so lahko samo uvod v kasnejše samostojne ali skupinske treninge, povsem možno pa je, da si ne boš več predstavljal življenja brez.

  • DSC4802
  • _DSC4421
  • _DSC4603
  • _DSC4589

Načela

Bistveni element uspešnega programa osebnih treningov je zaupanje. Kot usmerjevalec treninga moram vedeti, kdaj ti ne gre, ker je program prezahteven, kdaj pa imaš samo slab dan. Ločiti moram med slabo voljo in utrujenostjo, med musklfibrom in nastajajočimi poškodbami, med zadovoljstvom nad rezultati in pomladno evforijo. Poznati moram tvoje prehranjevalne navade, ritem spanja in vrsto dela. Zato sem mnenja, da ne spada vsaka stranka k vsakemu trenerju in celo ni vsak trener primeren za vodenje osebnih treningov.

Čeprav bom poskrbela, da za svoj denar in trud žanješ zaslužene rezultate, je najino sodelovanje maraton, ne šprint. Nate želim prenesti čim več praktičnega znanja, da lahko rezultate ohranjaš skozi različna nepričakovana obdobja življenja. Ukvarjala se bova z vsemi področji zdravega življenja, da pridobljene navade preidejo v tvoj vsakdan.

 

Kaj pričakovati?

Ko se dogovoriva za osebne treninge, ti določiva termin, ko sem ti na voljo. Ko urediš še karto za fitnes se dobiva kar tam. Potrebuješ samo športna oblačila in obutev, brisačo in nekaj vode. Prvih nekaj treningov se bova predvsem učila gibalnih vzorcev in pričela z odpravljanjem resnejših nesorazmerij ali napačnih priučenih gibov.  Pripravila bom okviren program, ki bo prilagojen ciljem, ki sva jih določila in ti ga po želji tudi poslala. Z njim se tebi ni treba ukvarjati, lahko pa seveda slediš svojemu napredku. Program treningov bova sproti prilagajala nastalim situacijam. Vsake toliko časa bova opravila meritve, da se prepričava ali sva na pravi poti.

Poleg tega da prihajaš na predvidene treninge je za doseganje rezultatov nujno, da se tudi sicer držiš dogovorjenih pravil v zvezi s prehrano in vzdržljivostno vadbo. Tudi tukaj ti bom v pomoč, ne morem pa teh stvari opraviti namesto tebe. Ko se bo to dalo, bom zagotovo vključila v cenik.

Če se kdaj zgodi, da se treninga ne moreš udeležiti, ni konec sveta, tako pač je. Če predvidevaš dopust ali drugo odsotnost mi to v naprej sporoči, da se dogovoriva o nadomeščanju ali drugačni rešitvi. Obvestila v zadnjem trenutku (na primer zadnji dan) žal ne morem upoštevati. V kolikor bi zaradi predvidenih in logično opravičljivih odsotnosti odpadlo več kot petino treningov, se plačani mesec ustrezno podaljša.

 

Cena osebnega treninga

Zavedam se, da cene osebnih treningov niso drobiž. Zato tudi želim, da odločitev sprejmeš premišljeno in z mislijo na prihodnost. Samo dalj časa trajajoče sodelovaje bo prineslo rezultate in vrednost tvojemu vložku. Zavedaj pa se, da je denar, vložen v tvoje zdravje najpametnejša in najbolj trajnostna investicija.

Ne veš, kako začeti? Brezplačna brošura ti bo pomagala izbrati obliko treninga, ki najbolje ustreza tvojim željam in življenjskemu slogu!

DSC4135

O meni

Zagovarjam prepričanje, da pri gibanju ne gre za mesečne, niti letne projekte s končnim ciljem. Gre za počasno vplivanje na način življenja in s tem na počutje in zdravje. Ne verjamem v formule za hitre rezultate, ampak v spoznavanje svojega telesa in prijateljstvo z njim. Prepričana sem, da bo izboljšana samopodoba in zadovoljstvo ob pogledu v ogledalo temu brez večjih težav sledilo. Ker so tudi mene žal ustavile že mnoge poškodbe se zavedam pomembnosti strokovnega in individualiziranega treninga, ki upošteva omejitve in posebnosti posameznika.

Brezplačno znanje 

Želim si, da bi tudi ti znal ločiti seme od plevela v poplavi informacij na internetu. Zato se trudim poskrbeti, da si vedno na tekočem z zanimivimi novimi temami, predelanimi na lahkoten, razumljiv in prijazno berljiv način. Brez zavajanja, prodajanja in #bullshita.